Een probleem is juist de bedoeling! Anders denken…

Los een probleem niet op, verzet je er niet tegen, probeer het niet weg te werken, maar gebruik het in je eigen voordeel!

Op een andere manier denken oftewel omdenken zorgt ervoor dat je denkt in kansen en van een probleem een #mogelijkheid maakt.  Neem illegaal downloaden; je kunt je ertegen verzetten of er juist gebruik van maken. De popgroep Iron Maiden deed dat ooit als volgt; ze achterhaalden in welke steden hun muziek het meeste werd gedownload en in die steden planden ze hun volgende toernee. Best bezochte optredens ooit!

Bedenker van omdenken is @Berthold Günster. Volgens hem kun je de filosofie van het omdenken met één zin uitleggen zoals een zenleraar het ooit zei: “Je kunt wel proberen de golven tegen te houden, maar je kunt beter leren surfen”.

Hoe je het leert?

Bijvoorbeeld met de @Omdenkenkaarten met vragen die leiden tot anders denken.  Afgelopen week heb ik deze weer tijdens een training voor leidinggevenden gebruikt. Echt zeer zinvol en leuk. Het resultaat: sublieme ideeën en hilarische momenten.

 


Ook eens met je team op een andere manier naar problemen kijken?

Oftewel tijdens een korte sessie van 2 tot 2,5 uur anders denken onder professionele begeleiding.
Bel me: 06 289 40 147 of laat een bericht achter op mijn website en ik neem contact op.