Effectieve communicatie

Er zijn veel aspecten die het succes van een onderneming, een team of een afdeling bepalen. Effectieve communicatie en heldere taal horen daar zeker bij! Hoe communiceer je onderling, hoe communiceer je naar je klanten? Heldere en motiverende taal zorgt voor:

  • motivatie, prestatie en plezier bij medewerkers
  • onderling begrip en vertrouwen
  • een goede samenwerking in de organisatie
  • sneller bereiken van doelen
  • klanttevredenheid

 

Helder denken en spreken

Om heldere taal te kunnen spreken en schrijven, zul je helder moeten kunnen denken. Daarvoor is het nodig om regelmatig rustmomenten te creëren in een team, in een organisatie of onderneming. Hoe doe je dat in een hectische omgeving en wáárom zou je het doen? We hebben het zó druk. En dat is het nu juist; gejaagdheid vernauwt onze aandacht, waardoor we minder overzicht hebben en niet meer de juiste overwegingen kunnen maken.

Tijdens de training ‘Helder denken en spreken leer je hoe je samen met anderen in het team, organisatie of onderneming sneller vooruitkomt door wat vaker stil te staan. Reflectie- en rustmomenten bijvoorbeeld, zodat je helder gaat denken, meer overzicht krijgt en de juiste overwegingen maakt. Je krijgt daarnaast veel handreikingen voor heldere taal in je bedrijf of organisatie tijdens bijvoorbeeld: personeelsbijeenkomsten, in de beleids- en jaarplannen, in de communicatie tussen medewerkers onderling en in contact met klanten en relaties. Zodat je sneller je doelen bereikt.

Duur: 3 dagen

 

Bedrijfsprogramma heldere taal

Wil je specifiek voor je organisatie of onderneming afspraken maken over gebruik van schriftelijke en online taal dan maak ik een programma waarin de (online) communicatie-uitingen worden bekeken ten opzichte van wat je wilt uitstralen: zakelijk, vriendelijk, informeel? Ik neem de doelgroep onder de loep en organiseer workshops voor de medewerkers. 

 

Voor wie?

Directieleden, managementteams, leidinggevenden.

 

Kennismaken

Ik kom graag langs om kennis te maken en de mogelijkheden toe te lichten.
Bel 06 – 28 94 01 47, mail naar elsvanveen@treasure-u.nl of maak gebruik van het Contactformulier.