Heldere en motiverende Communicatie

Taal als succesfactor

Er zijn veel aspecten die het succes van een onderneming, een team of een afdeling bepalen.  Goede communicatie en heldere taal horen daar zeker bij. Hoe communiceer je onderling, hoe communiceer je naar je klanten? Heldere en motiverende taal zorgt voor:

  • motivatie, prestatie en plezier bij medewerkers
  • een goede samenwerking in de organisatie
  • eerder en sneller bereiken van doelen

Om heldere taal te kunnen spreken en schrijven, zul je helder moeten kunnen denken. Daarvoor is het nodig om regelmatig rustmomenten te creëren in een team, in een organisatie of onderneming. Hoe doe je dat in een hectische omgeving en wáárom zou je het doen? We hebben het zó druk. En dat is het nu juist; gejaagdheid vernauwt onze aandacht, waardoor we minder overzicht hebben en niet meer de juiste overwegingen kunnen maken.

Helder denken en spreken

Tijdens de training ‘Helder denken leert u hoe u samen met anderen in uw team, organisatie of onderneming sneller vooruitkomt door wat vaker stil te staan. Reflectie- en rustmomenten bijvoorbeeld, zodat u helder gaat denken, meer overzicht krijgt en de juiste overwegingen maakt. U krijgt daarnaast veel handreikingen voor heldere taal in uw bedrijf of organisatie tijdens bijvoorbeeld: personeelsbijeenkomsten, in uw beleids- en jaarplannen, in de communicatie tussen medewerkers onderling en in contact met klanten en relaties. Zodat u sneller uw doelen bereikt.

Duur: 3 dagen

Bedrijfsprogramma tekst-huisstijl

Wilt u specifiek voor uw organisatie of onderneming afspraken maken over gebruik van taal – ik noem dat tekst-huisstijl – dan maak ik een aanvullend of vervangend programma waarin de (online) communicatie-uitingen worden bekeken ten opzichte van wat u wilt uitstralen: zakelijk, vriendelijk, informeel. Ik neem uw doelgroep onder de loep en organiseer workshops voor uw medewerkers.

Voor wie?

Leidinggevenden met medewerkers, projectleiders met leden, managers, directieleden.

Even kennismaken?

Telefoon: 06 – 28 94 01 47, E-mail: elsvanveen@treasure-u.nl, Contactformulier.