Els van Veen

_MER1979_foto Els copy

Nadat ik een paar weken ‘vrij’ was van werk als communicatieadviseur, coach en trainer ben ik naar de Kamer van Koophandel gestapt en heb ik Treasure-U opgericht. Het was voor mij hét moment om de regie en vrijheid in het werk te pakken en ik voel me daar nog steeds gelukkig bij.

Al meer dan 25 jaar kom ik bij bedrijven in de technische sector; voorheen als communicatieadviseur, later als coach en trainer. Je kunt gerust zeggen dat ik fan ben van de maakindustrie, met name de metaalbewerkingsindustrie en de metalektro. Wat een moois en vooral nuttigs wordt daar gemaakt voor onze samenleving! We realiseren het ons amper, maar zonder deze bedrijven kunnen wij eigenlijk niets. Bruggen, auto’s, wasmachines, gevels, ct-scans, telefoons, hekwerk, bedenk het maar en er komt een metaalbedrijf aan te pas! 

 

De stijgende lijn naar ontwikkeling…

Met een toename aan automatisering en robotisering lijkt het misschien niet zo, maar het grootste kapitaal van een onderneming is en blijft de mens.  Het streven in het werkzame leven is de juiste balans te houden tussen inspanning, prestatie, resultaat, ontspanning en plezier in het werk.

Iedereen verdient succes en plezier in het werk. Mijn wens is dat zoveel mogelijk mensen, teams en organisaties hun talenten optimaal benutten en excelleren in hun werk. Daar wil ik graag bij helpen en dat is waarvoor ik me iedere dag met liefde inzet.
Zelf heb ik een tijd het gevoel gehad ‘nog niet te zijn van wat ik zou kunnen worden’. Steeds voelde ik dat er meer in zat. In 2009 ben ik op de plek gekomen waar ik mij het sterkste voel. Sindsdien help ik mensen en bedrijven om de stijgende lijn van ontwikkeling en groei te pakken.


Een ongekend eigen vermogen

Om te kunnen groeien moet je vertrouwen hebben in een ongekend eigen vermogen, je schat aan kwaliteiten. Door je juist te richten op het ontdekken van die kwaliteiten en daarin vertrouwen te scheppen, motiveer je mensen om het beste in zichzelf naar boven te halen. Ze gaan met meer plezier werken, durven te leren en te innoveren en maken zichzelf, hun team en de organisatie succesvoller.

Daarnaast fascineert mij de manier waarop mensen met elkaar communiceren en de vaak onbedoelde impact die het heeft. Ik help mensen en organisaties graag met heldere en motiverende communicatie die onderlinge verhoudingen constructief maken, waardoor medewerkers gemotiveerd blijven en een goede relatie met de (interne of externe) klant stand houdt.

 

Opleidingen en werkervaring

Na heel wat jaren als Communicatieadviseur te hebben gewerkt, besloot ik mij in 2008 te specialiseren in de relatie mens en werkomgeving. Daarna heb ik enkele specialistische opleidingen gevolgd:

 • Hbo Bedrijfspsychologie en Organisatiegedrag
 • Post Hbo Beroepsopleiding tot geregistreerd Coach, internationaal geaccrediteerd
 • Post Hbo Organisatie Coaching
 • Teamcoaching 
 • Persoonlijke coaching
 • Leiderschapscoaching en training
 • Workshops/trainingen heldere (bedrijfs)communicatie
 • Coaching en training van begeleiders/praktijkopleiders/mentoren in de techniek
 • Programma voor organisatiegedrag en -cultuur (semi-overheid/onderwijs)
 • Projectleider communicatie, communicatieadviseur en trainer communicatie
 • Procesbegeleider en gespreksleider (brainstormsessies, strategiebijeenkomsten)

 

Blijven leren en ontwikkelen

Zelf blijven leren en ontwikkelen is natuurlijk ook belangrijk. Ik doe dat graag. Ik ben nieuwsgierig naar wat ik nog meer kan en naar wat anderen nog meer kunnen.

Ik ben Lid van NOBCO, Nederlandse Orde van Beroepscoaches